Algarve Cup

Als in Portugal tijdens de winterperiode trainingskampen worden georganiseerd is het toernooi om de Algarve Cup van Trainingskampen.nl niet meer weg te denken.

Vier teams strijden op de schitterende velden in diverse stadions om de gigantische bokaal, die hoort bij het geesteskindje van Trainingskampen.nl. Ieder team speelt twee wedstrijden van 2 x 20 minuten. Behalve drie punten voor een overwinning en een punt voor een gelijkspel, levert ook iedere gemaakte treffer nog een bonuspunt op. Spanning is verzekerd tot en met de laatste wedstrijd.

Het evenement is inmiddels een traditie en uitgegroeid tot een serieus toernooi met gelijkwaardige tegenstanders . Kortom, de perfecte voorbereiding op de tweede helft van de competitie.

Het toernooi werd in 2009 voor de eerste keer georganiseerd. Deelnemende clubs waren: Barendrecht, ASWH, Berkum en Jodan Boys. Inmiddels hebben meer dan veertig verschillende Nederlandse amateurverenigingen meegespeeld. Veel verenigingen zien het toernooi als een waardevolle invulling van hun Portugese trainingskamp en de belangstelling is overweldigend.

Er wordt door Trainingskampen.nl zorgvuldig gekeken naar de invulling van het toernooi. De deelnemende ploegen moeten het liefst aan elkaar gewaagd zijn, dus met een zo min mogelijk krachtsverschil, om er een evenwichtig en competitief evenement van te maken.

Bij voldoende belangstelling organiseren wij tijdens de winterperiode in de Algarve zelfs twee toernooien Zoals in 2018.  Toen streden Spijkenisse (derde divisie), Jodan Boys, RKAVV (Hoofdklasse) en Oranje Wit (eerste klasse)  om de hoogste eer. Deelnemers aan het tweede toernooi, dat een week later plaatsvond waren: Go Ahead Kampen, SHO , vv Pernis en HBC Heemstede. De goed op elkaar afgestemde deelnemersvelden leverden spectaculaire en competitieve wedstrijden op.

Het toernooi wordt altijd door talloze voetballiefhebbers bezocht. Niet alleen spelers van clubs op trainingskamp in Portugal zitten op de tribune maar ook de lokale bevolking weet de weg naar het evenement steeds beter te vinden. De ambiance is perfect, met heerlijke muziek en een Nederlandse speaker. Het toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig voetbalevenement.

Alle wedstrijden staan onder leiding van Nederlandse scheidsrechters, die op het hoogste amateurniveau (Tweede- en Derde divisie, Hoofdklasse) wekelijks actief zijn.

Het toernooi heeft de afgelopen jaren prachtige winnaars opgeleverd. Zo prijken de namen van Barendrecht, ASWH, Achilles ’29, Xerxes-DZB en Jodan Boys op de bokaal.

Deelname aan de Algarve Cup is een fantastische aanvulling op uw trainingskamp!